Decoration

Donut Tarifi

Malzemeler

  •  ⁠3,5 su bardağı un (kontrollü ekle, gerekirse biraz daha)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket instant maya (10 g)
  • 1 yumurta
  • 50 g tereyağı (eritilmiş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilin (opsiyonel, tatlı aroma için)

Üzeri İçin

  • Pudra şekeri veya çikolata sosu
  • Renkli şekerlemeler, hindistan cevizi, fındık parçaları

Yapılışı

  1. Maya hazırlığı: Ilık sütün içine şeker ve mayayı ekle, 5 dk beklet.
  2. Hamuru yoğur: Unu yoğurma kabına al, tuz ekle. Ortasını aç, yumurta, eritilmiş tereyağı ve mayalı sütü ekle. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğur.
  3. Mayalanma: Üstünü örtüp 1 saat kadar mayalandır (hamur 2 katına çıkmalı).
  4. Şekillendirme: Hamuru 1 cm kalınlığında aç, bardak yardımıyla yuvarlak kes. Ortasını küçük kapak ya da şişe kapağı ile aç (donut halkası).
  5. Dinlendirme: Tepsiye dizip 15 dk daha mayalandır.

Pişirme Seçenekleri

  • Kızartma: Bol yağda orta ateşte iki tarafı da altın rengi olana kadar kızart.
  • Fırın: 180°C önceden ısıtılmış fırında 12-15 dk pişir (üzeri çok kızarmadan çıkar).

Süsleme

  • Pudra şekerine bulayabilirsin.
  • Çikolata sosuna batırıp renkli şeker serpebilirsin.
  • Beyaz çikolata + Hindistan cevizi ile “snow donut” yapabilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir